Чомусь деякі законотворці планують внести зміни до статті 40 Закону України «Про публічні закупівлі»

Ганна Довгая
410
16 Жовтня 2024
Чомусь деякі законотворці планують внести зміни до статті 40 Закону України «Про публічні закупівлі»
410
16 Жовтня 2024

14.10.2024 до ВРУ надано для ознайомлення проєкт Закону про внесення змін до статті 40 Закону України «Про публічні закупівлі» щодо умов застосування переговорної процедури закупівлі акціонерним товариством «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (№ 12110 від 10.10.2024).

Так, в законопроєкті планується внести зміни до Закону України «Про публічні закупівлі» (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2016, № 9, ст. 89):

1) статтю 40 доповнити пунктом восьмим наступного змісту:

«8) закупівлі акціонерним товариством „Національна суспільна телерадіокомпанія України“ товарів, робіт, послуг для виробництва аудіовізуального продукту (програм, фільмів, аудіовізуальних творів) спільно з українськими та/або іноземними виробниками (копродукцію).»

Чому саме АТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» планується наділити таким виключним правом — це одне питання. Але вкотре зазначимо для замовників, що в період воєнного стану та протягом 90 днів з дня його припинення переговорні процедури закупівлі не проводяться. Підтвердженням цьому, окрім прямих законодавчим норм, є практика Держаудитслужби, де було встановлено порушення в цій частині («Проведення переговорної процедури закупівлі: практика ДАСУ за Особливостями»).

Ба більше! У першому читанні народними депутатами було прийнято нову редакцію Закону України «Про публічні закупівлі». Тому малоймовірно, що законопроєкт № 12110 буде прийнятий. Радимо ознайомитись зі статтею «Коли набуде чинності новий Закон України „Про публічні закупівлі“».

Воєнний стан

Публікації, що розкривають специфіку закупівель під час воєнного стану

Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО