З 14.03.2024 повною мірою набрали чинності дванадцяті зміни в постанову Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України „Про публічні закупівлі“, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» (далі — Особливості), згідно з якими замовники повинні здійснювати закупівлі продуктів харчування за переліком згідно з додатком 2 до Особливостей, вартість предмета закупівлі яких становить або перевищує 100 тис. гривень, з використанням електронного каталогу відповідно до Порядку формування та використання електронного каталогу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.09.2020 № 822 (далі — Постанова № 822).
Проте під час здійснення таких закупівель у замовників часто виникає ряд питань, які ми розглянемо та проаналізуємо нижче.
Як ефективно здійснювати закупівлю продуктів харчування (зокрема, сезонних) в умовах постійного коливання цін на ринку
Це досить актуальне питання не лише в контексті здійснення закупівель в Prozorro Market, а й під час здійснення будь-яких закупівель сезонних продуктів харчування, наприклад овочів та фруктів.
...