Згода на отримання персональних даних та «з чим її їдять»

Ірина Кепич
465
24 Червня 2021
Згода на отримання персональних даних та «з чим її їдять»
465
24 Червня 2021

У цій статті визначимо, що відноситься до поняття «персональні дані» у розумінні Закону України «Про публічні закупівлі» (далі — Закон). На основі практики суду та Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель (далі — Колегія) відповімо на питання: чи може вважатися дискримінаційною вимогою надання персональних даних.

Згідно зі статтею 1 Закону учасник процедури закупівлі (далі — учасник) — фізична особа, у тому числі фізична особа — підприємець, юридична особа (резидент або нерезидент), яка подала тендерну пропозицію або взяла участь у переговорах у разі застосування переговорної процедури закупівлі.

Виходячи зі змісту пункту 30 частини 1 статті 1 Закону тендерна пропозиція подається учасником відповідно до вимог тендерної документації. При цьому згідно з частиною 4 статті 22 Закону тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників.

Водночас згідно з частиною 2 статті 28 Закону під час розкриття тендерних пропозицій автоматично розкривається вся інформація, зазначена в тендерних пропозиціях учасників. Не підлягає розкриттю інформація, що обґрунтовано визначена учасником конфіденційною.

Відповідно до частини 2 статті 8 Закону України «Про захист персональних даних» суб’єкт персональних даних (фізична особа, персональні дані якої обробляються) має, зокрема, право на захист...

Практика оскарження закупівель

Показові рішення органу оскарження та ексклюзивні коментарі голови АМКУ , що обов’язково стануть у нагоді кожному учаснику