Порядок фінансового забезпечення діяльності військових адміністрацій

Редакція
822
4 Квітня 2022
Порядок фінансового забезпечення діяльності військових адміністрацій
822
4 Квітня 2022

Кабінетом Міністрів України 1 квітня 2022 р. прийнято  постанову «Про затвердження Порядку фінансового забезпечення діяльності військових адміністрацій» від 01 квітня 2022 р. № 397 (далі Постанова 397).

Цей Порядок визначає механізм фінансового забезпечення діяльності військових адміністрацій, зокрема здійснення оплати праці працівників та грошового забезпечення військовослужбовців військових формувань, утворених відповідно до законів, осіб рядового і начальницького складу правоохоронних органів, служби цивільного захисту, які відряджаються до них в установленому законодавством порядку.

  • Фінансування діяльності здійснюється:

1) військових адміністрацій населених пунктів — за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету територіальної громади, де утворено військову адміністрацію;

2) обласних та районних військових адміністрацій — за рахунок коштів державного бюджету та відповідних обласних та районних бюджетів.

  • Кошти обласних та районних бюджетів для здійснення обласними та районними військовими адміністраціями повноважень обласних та районних рад передбачаються шляхом встановлення бюджетних призначень у таких бюджетах за окремим кодом типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету у вигляді субвенції з місцевого бюджету розпоряднику коштів державного бюджету.
  • Головний розпорядник коштів місцевого бюджету згідно з бюджетними призначеннями перераховує кошти розпоряднику коштів державного бюджету на окремий спеціальний реєстраційний рахунок, відкритий в установленому порядку в органі Казначейства за місцем обслуговування розпорядника бюджетних коштів.
  • Розмір заробітної плати працівників обласних та районних військових адміністрацій визначається згідно з умовами оплати праці, встановленими для відповідних працівників районних та обласних держадміністрацій, а працівників військових адміністрацій населених пунктів — згідно з умовами оплати праці, встановленими для працівників відповідних органів місцевого самоврядування.
  • Військовослужбовцям військових формувань, утворених відповідно до законів, особам рядового і начальницького складу правоохоронних органів, служби цивільного захисту, відрядженим до військових адміністрацій, виплачується грошове забезпечення виходячи з посадового окладу, окладу за військовим (спеціальним) званням, інші щомісячні види грошового забезпечення (підвищення посадового окладу, надбавки, доплати, винагороди, які мають постійний характер, премії) та одноразові додаткові види грошового забезпечення в порядку та розмірах, установлених нормативно-правовими актами для військовослужбовців військових формувань, утворених відповідно до законів, осіб рядового і начальницького складу правоохоронних органів, служби цивільного захисту, за останньою посадою, займаною перед відрядженням.
  • Виплата грошового забезпечення здійснюється за рахунок коштів установ і організацій, з яких такі категорії осіб відряджені до військових адміністрацій, з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 р. № 168 “Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стануˮ.
  • Кошториси, плани асигнувань військових адміністрацій населених пунктів затверджуються начальником обласної військової адміністрації за погодженням з її фінансовим структурним підрозділом.
  • Кошториси, плани асигнувань обласних та районних військових адміністрацій затверджуються: – апарату обласної військової адміністрації, структурних підрозділів обласної військової адміністрації, апарату районної військової адміністрації — начальником відповідної обласної військової адміністрації;

– структурних підрозділів районної військової адміністрації — начальником відповідної районної військової адміністрації.

  • Видатки на забезпечення діяльності військових адміністрацій населених пунктів здійснюються за кодом типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету 0160 “Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадахˮ.
  • Казначейське обслуговування військових адміністрацій здійснюється відповідно до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня
    2021 р. № 590.

З повним текстом Постанови 397 ознайомтесь в розділі «Нормативна база», «Постанова КМУ від 1.04.2022 № 397 Про затвердження Порядку фінансового забезпечення діяльності військових адміністрацій».

Воєнний стан

Публікації, що розкривають специфіку закупівель під час воєнного стану

Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО