Із 01.10.2024 Prozorro оптимізує подання пропозицій

Редакція
1035
16 Вересня 2024
Із 01.10.2024 Prozorro оптимізує подання пропозицій
1035
16 Вересня 2024

Prozorro на своїй facebook-сторінці повідомляє, що оптимізує процедуру подання пропозиції, а саме:

“01.10.2024 в електронній системі закупівель Prozorro відбудуться зміни у визначенні дати та часу подання пропозицій учасників торгів. Передбачається, що з 01.10.2024 необхідно буде накладати електронно-цифровий  підпис (ЕЦП) при кожному внесенні змін до пропозиції, а також оновлення дати та часу подання.

Prozorro зазначає, що потреба у змінах виникла під час розробки електронної пропозиції.

Нововведення підвищить прозорість процедури подання пропозицій та посилить безпеку в електронній системі закупівель. Електронно-цифровий підпис є одним із найкращих механізмів ідентифікації особи в електронному просторі, що зі свого боку гарантує відповідальність.”.

Учасникам рекомендуємо при підготовці тендерної пропозиції звертати увагу на вимоги тендерної документації щодо виду електронного підпису, що має бути накладений учасником.

Важливо: згідно з пунктом 3 Порядку розміщення інформації про публічні закупівлі, затвердженого наказом від 11.06.2020 року № 1082 «Про затвердження Порядку розміщення інформації про публічні закупівлі» (далі- Порядку розміщення інформації про публічні закупівлі) зокрема передбачено, що розміщення інформації в електронній системі закупівель здійснюється замовником/ЦЗО/учасником/постачальником/органом оскарження/органами державного фінансового контролю шляхом заповнення електронних полів, визначених адміністратором і реалізованих в електронній системі закупівель, та завантаження відповідних документів через автоматизоване робоче місце замовника/ЦЗО/учасника/постачальника/органу оскарження/органів державного фінансового контролю.

Після внесення інформації в електронні поля на неї накладається кваліфікований електронний підпис посадової особи.

Виходячи з наведеного радимо учасникам завчасно оформити саме кваліфікований електронний підпис відповідно до норм Порядку розміщення інформації про публічні закупівлі.

Читайте також про поле «Умови доставки» в закупівлях Prozorro з 02.09.2024.

За потреби завантажте шпаргалку щодо застосування замовником норм пункту 47 Особливостей.

Нагадаємо, що на порталі є електронна книга для учасників публічних закупівель Як брати участь в закупівлях: гайд для учасника:

Воєнний стан

Публікації, що розкривають специфіку закупівель під час воєнного стану

Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО