Як зазначати термін дії договору за Постановою № 169 у реєстрі бюджетних зобов’язань

Редакція
2268
9 Червня 2022
Як зазначати термін дії договору за Постановою № 169 у реєстрі бюджетних зобов’язань
2268
9 Червня 2022

Для ефективного проведення закупівель та постачання товарів, робіт та послуг без затримок під час воєнного стану замовники можуть використовувати постанову Кабінету Міністрів України від 28.02.2022 № 169 «Деякі питання здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану» (далі — Постанова № 169).

Водночас переліки та обсяги закупівель товарів, робіт і послуг визначаються рішеннями замовників / державних замовників, що здійснюють такі закупівлі. Якщо у вас досі немає прикладу переліку, користуйтеся зразком такого документа за посиланням. Якщо у вас є перелік, але виникла додаткова потреба в умовах воєнного часу, рекомендуємо внести зміни до наявного наказу. Користуйтесь прикладом наказу про внесення змін до переліку та обсягів закупівель товарів, робіт і послуг.

При плануванні закупівель під час воєнного стану замовникам варто враховувати вимоги Порядку № 590 щодо черговості проведення платежів. При укладанні договорів згідно з Постановою № 169 замовник повинен виконувати вимоги цієї постанови в частині термінів дії таких договорів. Детальніше читайте у матеріалах «Реєстрація бюджетних зобов’язань: вимоги щодо заповнення підтвердних документів залежно від особливостей здійснення публічної закупівлі» та «Реєстрація бюджетних зобов’язань: які підтвердні документи потрібно надати до органів Казначейства?».

Під час реєстрації бюджетних зобов’язань за договором, укладеним за Постановою № 169, замовник у підтвердних документах повинен зазначати терміни дії такого договору. У Реєстрі зазначається окремими колонками дата документа, тобто дата укладення договору про закупівлю, та строк дії договору.

...
Воєнний стан

Публікації, що розкривають специфіку закупівель під час воєнного стану

Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО