Ви запитуєте, ми відповідаємо

Редакція
829
23 Квітня 2015
Ви запитуєте, ми відповідаємо
829
23 Квітня 2015

Доброго вечора! Будь ласка, поясніть механізм подання звіту про виконання договору про закупівлю на підставі закінчення строку договору. У кінці грудня було укладено додаткову угоду на продовження договору на підставі п. 8 ч. 5 ст. 40 Закону. Ми вважаємо, що звіт слід подавати з урахуванням продовження строку договору, оскільки хочемо його подати на підставі закінчення строку

Доброго дня! Згідно з ч. 1 ст. 10 Закону, замовник безоплатно подає для оприлюднення на вебпорталі Уповноваженого органу в порядку, установленому цим Законом, інформацію про закупівлю, а саме звіт про виконання договору, — протягом трьох робочих днів з дня закінчення строку дії договору, виконання договору або його розірвання.

Відповідно до частини першої статті 629 Цивільного кодексу України (далі — ЦК України) договір є обов’язковим для виконання сторонами. Строком договору є час, протягом якого сторони можуть здійснити свої права і виконати свої обов’язки відповідно до договору (частина перша статті 631 ЦК України).

Згідно зі статтею 526 ЦК України, зобов’язання має виконуватися належним чином, зокрема відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства. Ураховуючи викладене, звіт про виконання договору, укладеного за результатами процедури закупівлі, розпочатої з дня набрання чинності Законом (20.04.2014), подається для оприлюднення протягом трьох робочих днів з дня настання відповідної підстави. Тобто виконання зобов’язань сторонами за договором про закупівлю в повному обсязі та закінчення строку дії такого договору або його розірвання.

Отже, у вашому випадку звіт ви можете розміщувати або з дня закінчення строку дії договору, або його виконання. Детальніше про особливості розміщення звіту про виконання договору ви можете прочитати в нашому журналі № 1 (40) за січень 2015 року на стор. 23–28.

Журнали за 2015 рік

Публікації, що вийшли друком у паперовій версії журналу «Радник в сфері державних закупівель» в 2015 році

Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО