Зразок листа про використання персональних даних Учасника та трішки лірики

Ганна Довгая
1053
10 Вересня 2020
Зразок листа про використання персональних даних Учасника та трішки лірики
1053
10 Вересня 2020

Абсолютно усі учасники публічних закупівель зустрічали подібні вимоги замовників за якими останній повинен надати наприклад:

  • довідку щодо особи (осіб), уповноваженої(их) на підписання документів тендерної пропозиції та договору про закупівлю;
  • для учасників-юридичних осіб – у разі підписання керівником організації-учасника – протокол зборів засновників про призначення директора, президента, голови правління тощо, наказ про призначення керівника або виписка (витяг) із зазначених документів;
  • для учасників-юридичних осіб – у разі підписання іншою особою – доручення (довіреність) керівника учасника та документальне підтвердження статусу та повноважень особи, яка видала доручення (довіреність), щодо видачі доручення (довіреності)) (протокол зборів засновників про призначення директора, президента, голови правління тощо, наказ про призначення керівника або виписка (витяг) із зазначених документів).

Але хіба необхідно надавати окрему довідку коли така інформація вже міститься у складі тендерної пропозиції, наприклад у довіреності або ж у Статуті? Або ж вимагати письмову згоду фізичних осіб (працівників) учасника на обробку персональних даних у зв’язку з тим, що їх персональні дані містяться у складі пропозиції торгів? Позиція Уповноваженого органу у рішенні від 24.01.2020 № 1525-р/пк-пз така:

відхилення тендерної пропозиції учасника, якщо тендерна документація не містить окремих вимог до порядку оформлення документа, що підтверджує дотримання учасником вимог Закону України «Про захист персональних даних» та документація не містить окремих вимог щодо необхідності надавати зазначений...

Тендерна документація

Публікації, що стосуються будь-яких питань розроблення, наповнення, зміни, оприлюднення, специфіки тендерної документації та ін.