База іноземного обладнання, яке використовується агресорами для виробництва зброї

Ганна Довгая
373
28 Лютого 2024
База іноземного обладнання, яке використовується агресорами для виробництва зброї
373
28 Лютого 2024

23.02.2024 Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що ними відкрито першу у світі базу іноземного обладнання, яке використовується агресорами для виробництва зброї. Так, ця база розміщена за посиланням: https://sanctions.nazk.gov.ua/military-tools/ під назвою «Інструменти війни».

Інструменти війни — це відкрита база, яка має допомогти виробникам та компетентним державним органам по всьому світу збирати докази та розслідувати ланцюжки постачання товарів подвійного та воєнного призначення.

НАЗК повідомляє, що в вищезазначеній базі даних понад 270 одиниць різного іноземного обладнання. Зокрема, у розділі можна знайти детальну інформацію про бренди іноземного обладнання, які досі потрапляють у рф, моделі окремих верстатів, російських виробників зброї та її складових, що використовують іноземне обладнання, їхню летальну продукцію, постачальників та імпортерів.

Ще більше доцільної інформації щодо різних обмежувальних заходів, зокрема в рамках публічних закупівель, ви знайдете в електронній книзі «Недобросовісні постачальники та що з ними робити (штрафи, санкції)».

Воєнний стан

Публікації, що розкривають специфіку закупівель під час воєнного стану

Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО