Ви запитуєте, ми відповідаємо

Редакція
893
22 Квітня 2015
Ви запитуєте, ми відповідаємо
893
22 Квітня 2015

Скажіть, будь ласка, чи буде правомірним в оголошенні про здійснення закупівлі в графі “Замовник” зазначати назву структурного підрозділу установи на закупівлю “Теплопостачання”, якщо фактично комітет з конкурсних торгів, який здійснює дану закупівлю, належить до установи, якій підпорядковується даний структурний підрозділ (комітет з конкурсних торгів на установу та структурний підрозділ — один)?

Доброго дня! Відповідно до статті 95 Цивільного кодексу України філією є відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює всі або частину її функцій. Представництвом є відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює представництво і захист інтересів юридичної особи. Філії та представництва не є юридичними особами. Вони наділяються майном юридичної особи, що їх створила, і діють на підставі затвердженого нею положення. Керівники філій та представництв призначаються юридичною особою і діють на підставі виданої нею довіреності. З огляду на викладене філії, представництва та структурні підрозділи юридичних осіб, які не мають статусу юридичних осіб, не можуть від свого імені здійснювати процедури закупівель, а отже, і бути зазначеними в пункті «Замовник» оголошення про проведення торгів.

Детальніше з роз’ясненням щодо цього питання можете ознайомиться на сторінці 33 цього випуску журналу.

Журнали

Публікації, що вийшли друком у паперовій версії журналу «Радник в сфері державних закупівель» (з посиланням на номер журналу)

Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО