Дев’ять акцентів випуску журналу «Радник в сфері державних закупівель» за листопад 2020 року

574
3 Листопада 2020

У випуску журналу за листопад ми, як завжди, підготували для вас багато корисної інформації у сфері закупівель:

УВАГА! Осінній період — це початок активної діяльності замовників закупівельного процесу. У форматі запитання-відповідь представник НКРЕКП розкриває проблемні питання закупівлі електричної енергії на 2021 рік та пропонує шляхи їх вирішення. Планування, зміна ціни за одиницю товару, відповідальність — усе це й не тільки знайдете у статті «Представник НКРЕКП розкриває секрети закупівлі електричної енергії» на стор. 5–10 журналу.

Як усе встигнути в період оскарження та не втратити і так обмежену кількість часу? Аби навчитися — читайте статтю «Покрокова інструкція для учасників щодо оскарження одного лота в багатолотовій закупівлі та оскарження багатолотової процедури в цілому», яка розкриває всі особливості оскарження окремих лотів у багатолотових закупівлях. Врахування лише декількох правил допоможе ввечері відчувати себе задоволеним отриманим результатом.

У кінці року серед закупівельної спільноти набувають актуальності нові правила продовження дії договору про закупівлю в рамках 20 % його ціни, адже саме цей зручний інструмент зазнав кардинальних змін. Як вдало завершити рік, забезпечивши потребу установи, та яких вимог при цьому слід дотримуватися, читайте у статті «Чотири з половиною умови правомірного продовження дії договору про закупівлю на 20 %» на стор. 14–18 журналу.

Це не може не зацікавити! На численні звернення закупівельної спільноти зібрано зручну та корисну для використання на практиці інформацію документального підтвердження публічної інформації з посиланнями на офіційні реєстри. Про всі тонкощі їх застосування читайте у статті «Перевіряємо інформацію про учасника у відкритих даних без зайвих клопотів» на стор. 19–21 журналу.

У межах теми «Типові порушення відхилення тендерної пропозиції учасника. Приклад протоколу про відхилення», присвяченої вимогам формальних порушень, розглянуто максимальний синтаксичний розбір вимоги забезпечення правильного відхилення та можливі наслідки у разі їх порушення, а також бонус —  протокол про відхилення.

У продовження теми «закупівля електричної енергії» у статті «Максимально практично про закупівлю е-енергії на 2021 рік» ви знайдете усе для успішного проведення закупівлі: приклади визначення предмета та технічної специфікації, обґрунтування укладання договору про закупівлю, особливості застосування  переговорної процедури для закупівлі послуг з розподілу електричної енергії та багато іншого.

Будьте уважні! ДП «Прозорро» повідомило про довгоочікувану подію — адаптацію строків проведення закупівель на ProZorro до вимог ЦК України. Отже, коли починається перебіг строку? Яка позиція Верховного Суду України? Як вирішити проблему з різночитанням перебігу строків? Відповіді на ці та безліч інших «як» ви знайдете у статті «”Добра ложка до обіду“, або Кому яка користь з того, що в ProZorro навчилися рахувати строки» на стор. 36–40 журналу.

У нашій постійній рубриці «Експерти відповідають» на сторінках 47–49 журналу експерти І. Биковська та Т. Мішта дають відповіді на запитання читачів:

Усе це (і НЕ ТІЛЬКИ) очікує на вас у випускові журналу «Радник в сфері державних закупівель» за листопад! Приєднуйтесь до джерела знань у сфері закупівель!

Передплатний індекс друкованого видання: 89613.

Передплатний індекс друкованого та електронного видання зі знижкою: 76326.

Передплатний індекс на інтернет-портал: 76471.

Шановні передплатники! Для вас є гарна новина: для зручності та оперативності отримання необхідної інформації про закупівлю електричної енергії для  наших користувачів на порталі RADNUK.COM.UA у розділи  «Галузі закупівель» та «Правова база»  додано новий підрозділ «Електрична енергія».

Ба більше, розділ «Зразки документів» додатково містить приклади: тендерної документації, технічного завдання для закупівлі електричної енергії та обґрунтування укладання договору про закупівлю без використання електронної системи закупівель / застосування переговорної процедури для закупівлі послуг з розподілу електричної енергії.

Підписатися на портал можна за посиланням.

Також не забувайте, що для передплатників журналу діє безкоштовна гаряча телефонна лінія:

тел. / факс (044) 451-85-71 для консультацій з 16:00 до 17:30 з понеділка по четвер. За посиланням ви маєте можливість поставити запитання фахівцям редакції, на які обов’язково отримаєте кваліфіковану відповідь.

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО