Дев’ять акцентів випуску журналу «Радник в сфері державних закупівель» за квітень 2021 року

560
6 Квітня 2021

У квітневому випуску журналу ми, як завжди, підготували для вас багато корисної інформації у сфері закупівель:

  • УВАГА! Розпочинаємо цикл статей, присвячених затребуваній і водночас спірній підставі внесення змін до договору про закупівлю — збільшення ціни до 10 %. До розгляду запропоновано 6 основних способів тлумачення згаданої норми. У разі вибору неправильного варіанта замовнику «світять» не просто непереливки, а цілком конкретний штраф за частиною 3 статті 16414 КУпАП, тож не пропустіть та вдало використовуйте всі надані можливості.
  • Великий об’єм роботи та навантаженість — звичайний ритм замовника, як наслідок — технічні, механічні, формальні помилки. Що  робити: невже потрібно відміняти закупівлю і проводити заново, втрачаючи дорогоцінний час? Відповідь однозначна — НІ. Корисні лайфхаки, алгоритм дій замовника, а на завершення — варіант протокольного рішення ви знайдете у статті К. Бєлякової «Помилки замовників та можливі варіанти їх виправлення».
  • Нарешті! Листом Міністерства цифрової трансформації України поставлено остаточну крапку в питанні: що вважається кваліфікованим електронним підписом? Матеріал присвячений як замовникам, що здійснюють перевірку електронного підпису на сайті ЦЗО, так і учасникам в частині виконання вимог ТД. Тож будьте обачні, не марнуйте час та знаходьте відповіді на всі запитання у статті «Удосконалений чи кваліфікований електронний підпис: аналіз та рекомендації»!
  • Ми вже писали про чергові зміни до постанови про ефективне використання державних коштів, якими Уряд передбачив обов’язок замовника щодо оприлюднення обґрунтування закупівлі. Ця тема неодноразово обговорювалася серед закупівельної спільноти, тому про нюанси та особливості виконання цього нововведення на практиці дізнавайтесь із інтерв’ю з головою Держаудитслужби Геннадієм Плісом на стор. 23–25 журналу.
  • Перший досвід під час оскарження безпідставного відхилення виявився негативним? Не переймайтеся та дізнавайтеся, як успішно скористатися цим інструментом на практиці. Відповідь знаходимо в запропонованих рішеннях Колегії АМКУ та кваліфікованих порадах автора статті «Відхилення — не вирок!». Тож успішно відстоюємо законодавчо встановлене право на оскарження разом! 
  • Уже майже рік, як уся закупівельна спільнота працює за новими правилами, однак законодавство, що регламентує діяльність з документообігу та архівування службових документів, досі залишилося поза увагою законодавця. Тож це питання не може залишити байдужим жодного: порядок ведення документів та строків їх зберігання в умовах міксування паперової та електронної форми документів — усе це й не тільки у форматі «теорія + розроблена мінішпаргалка у вигляді таблиці» ви знайдете у статті «Строк зберігання документів з публічних закупівель».
  • Знову зміни! Уповноваженим органом затверджено наказ від 14.12.2020 № 2628 «Про затвердження форми і Вимог до забезпечення тендерної пропозиції / пропозиції»: умови (не)повернення забезпечення тендерної пропозиції, відповідальність за невиконання наказу та як бонус — розроблені приклади вказаних форм у статті «Затверджено форму і вимоги до забезпечення тендерної пропозиції / пропозиції». Тож мерщій читайте, убезпечивши себе від небажаної адмінвідповідальності.

Усе це (і НЕ ТІЛЬКИ) очікує на вас у випускові журналу «Радник в сфері державних закупівель» за квітень! Приєднуйтесь до джерела знань у сфері закупівель!

Передплатний індекс друкованого видання: 89613.

Передплатний індекс друкованого та електронного видання зі знижкою: 76326.

Передплатний індекс на інтернет-портал: 76471.


Шановні передплатники! Для вас є гарна новина: у розділі «Зразки документів замовникам» на порталі RADNUK.COM.UA:

Передплатити портал RADNUK.COM.UA можна за посиланням.

Також не забувайте, що для передплатників журналу діє безкоштовна гаряча телефонна лінія: тел. / факс (044) 451-85-71 для консультацій з 16:00 до 17:30 з понеділка по четвер. За посиланням ви маєте можливість поставити запитання фахівцям редакції, на які обов’язково отримаєте кваліфіковану відповідь.

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО