Тижневий БУМ. Згадаємо про відхилення учасника

604
4 Грудня 2020

Не поспішайте відхиляти учасника! Ми підготували для вас добірку статей, які допоможуть розібратися в підставах для відхилення й уникнути штрафів:

Стаття 17 Закону містить 13 обов’язкових підстав для відмови в участі у процедурі закупівлі, встановлених частиною 1 статті 17 Закону, та одну «плаваючу» підставу, яка встановлена частиною 2 статті 17 Закону, що не носить обов’язкового характеру для замовника. Ви також так вважаєте? Про цю та інші підстави читайте у статті адвоката Ігоря Млечко «Аналіз підстав для відхилення тендерних пропозицій згідно з пунктом 1 частини 1 статті 31 Закону. Практичне застосування та практика АМКУ».

Зазначення учасником у тендерній пропозиції недостовірної інформації є підставою для відхилення замовником такої пропозиції згідно з пунктом 1 частини 1 статті 31 Закону. Законом визначено єдиний можливий спосіб підтвердження інформації, яку надав учасник у тендерній пропозиції, — у результаті направлення запитів до третіх осіб (у межах їхньої компетенції). Жодна інша інформація з відкритих джерел (інтернет-сайти, ЗМІ тощо), а також результати перевірки, проведеної замовником, не можуть бути підставою для відхилення тендерної пропозиції. Погоджуєтесь?

Специфіку даного питання розглянула адвокат та член експертної групи з питань вдосконалень публічних закупівель Тетяна Руденко у статті «Розглядаємо практичні ситуації відмови учасникові в участі у зв’язку з наданням недостовірної інформації».

RADNUK.COM.UA – інтернет-портал для замовників та учасників публічних (державних) закупівель. Відповіді на будь-які Ваші питання. Підписуйтесь та не пропускайте найважливіше у сфері публічних закупівель.

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО