Тендерна документація містить умову щодо надання переможцем документального підтвердження

942
21 Квітня 2020

Інформація про закупівлю: Предмет закупівлі ДК 021:2015: 34310000-3 — Двигуни та їх частини (Запчастини для двигунів) 16 лотів, очікувана вартість – 321 660 грн., № UA-2020-03-28-000122-b

Під час проведення моніторингу встановлено, що на порушення вимог частини третьої статті 17 та пункту 2 частини другої статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» тендерна документація містить умову щодо надання переможцем документального підтвердження інформації, передбаченої пунктом 2 частини першої статті 17 Закону України «Про публічні закупівлі», що міститься у відкритому державному реєстрі, доступ до якого є вільним (а саме – надати електронну довідку про те, що відомості про юридичну особу, яка є переможцем, не внесено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення або довідка видана Національним агентством з питань запобігання корупції із зазначенням відомостей із реєстру, згідно Додатку 5 до тендерної документаці).  Відповідно до частини першої статті 31 Закону України «Про публічні закупівлі» замовник відміняє торги у разі неможливості усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель.

Порушення виявлено:

  1. Встановлено порушення законодавства в частині складання тендерної документації та/або внесення змін до неї
  2. Встановлено порушення законодавства в частині не відміни замовником закупівлі.

Звертаємо увагу, що з 19.04.2020 введено в дію нова редакція Закону про публічні закупівлі, і тепер згідно ч. 5 ст. 17 Закону замовник не вимагає документального підтвердження публічної інформації, що оприлюднена у формі відкритих даних згідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації» та/або міститься у відкритих єдиних державних реєстрах, доступ до яких є вільним, або публічної інформації, що є доступною в електронній системі закупівель. Готуйтесь до нового Закону з нами «ТОП 16 статей, які варто прочитати до 19 квітня, до введення Нового Закону!»



Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО