Prozorro обрало 5 публічних закупівель листопада 2023

374
12 Грудня 2023

Prozorro  оголосило чемпіонів серед публічних замовників листопада, що минув. Цього разу ними стали: Медичні закупівлі України, Красилівська міськрада Хмельницької області, Ощадбанк, Військова частина 3078 Нацгвардії України та Оператор газотранспортної системи України.

Системи магнітно-резонансної томографії

За підсумками двох тендерів Медичні закупівлі України закупили 16 систем МРТ, загалом заощадивши 285 млн грн. 

Очікувана вартість обох закупівель складала 841 млн грн – понад 420 млн грн на тендер. В обох торгах брали участь по 6 постачальників.

Це перший випадок централізованої закупівлі сучасних МРТ в Україні у такій кількості. Посилання на перший тендер та другий.

Дрони

Красилівська міськрада Хмельницької області оголосила запит пропозицій постачальників на три дрони DJI Mavic 3T Enterprise (Thermal). За 5 днів закупівля завершилась з економією у майже 10%.

Постачальник запропонував дрони за 639 тис. грн, тобто 213 тис. грн за один дрон. На сайті в авторизованого риселлера ця модель без акційної знижки коштує на 6 тис. грн дорожче.

Серверне обладнання

Ощадбанк придбав потужне серверне обладнання. на 5 млн грн дешевше за очікувану вартість у 260 млн грн. Переможець же з-поміж 3 учасників торгів запропонував ціну у 255 млн грн.

Висока вартість обумовлюється якістю компонентів серверного обладнання та терміном гарантійного обслуговування. Постачальник зобов’язався надати гарантію на 36 місяців.

Спальні мішки

Військова частина 3078 Нацгвардії закупила 20 тис. спальних мішків по 1,5 тис. грн за штуку. За умовами тендерної документації всі вони мають бути виготовлені у 2023 році.

Переможець торгів запропонував ціну на 7 млн грн меншу від очікуваної вартості. Загалом в тендері взяли участь 6 постачальників.

Бензин та дизельне пальне

Оператор газотранспортної системи України здійснив найбільшу за обсягами закупівлю талонів на пальне у Prozorro Market. Закупили понад 1 мільйон літрів бензину А-95 та 452 тис. літрів ДП за ціною 48,90 грн за літр з урахуванням ПДВ.

У цій закупівлі також була найбільша економія у Prozorro Market – 14 млн грн. Переможець з-поміж 3 учасників запиту пропозицій запропонував товар за 89 млн проти очікуваної вартості у 103 млн грн.

Нагадаємо, що у правовій базі порталу ви знайдете Особливості з усіма змінами й доповненнями:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО