Зміни до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо забезпечення оприлюднення замовниками в електронній системі закупівель інформації про ціни на матеріальні ресурси під час закупівель послуг з поточного ремонту та робіт з будівництва (прозоре будівництво)

165
26 Вересня 2024

19.09.2024 Верховна Рада України прийняла проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо забезпечення оприлюднення замовниками в електронній системі закупівель інформації про ціни на матеріальні ресурси під час закупівель послуг з поточного ремонту та робіт з будівництва (прозоре будівництво) № 11057 від 04.03.2024.

Порівняльна таблиця законопроєкту доступна у відкритому доступі, а саме в статті «Нардепи планують внести зміни в частині звітування щодо цін на матеріальні ресурси в разі закупівлі робіт, послуг з поточного ремонту».

Законопроєктом передбачено оприлюднення замовниками в електронній системі закупівель інформації про ціни на матеріальні ресурси під час закупівель послуг з поточного ремонту та робіт з будівництва (прозоре будівництво).

Законопроєкт спрямований на забезпечення максимальної відкритості та прозорості інформації про використання публічних фінансів на закупівлю послуг з поточного ремонту, робіт з капітального ремонту та будівництва шляхом оприлюднення інформації про ціни на матеріальні ресурси. Зазначене сприятиме запобіганню корупційним діям і зловживанням під час проведення таких закупівель.

Запропонований підхід сприятиме конкуренції у таких закупівлях та поверненню цін на матеріальні ресурси у будівництві до ринкових.

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО