Змова на закупівлі капремонту дитячого садка та штраф АМКУ 1,2 млн грн

170
17 Вересня 2024

Антимонопольний комітет України повідомив, що Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України рішенням від 12.09.2024 визнала, що ТОВ «СОЛАРСИС» і ТОВ «ВСЕБУД 4» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів.

На ТОВ «СОЛАРСИС» і ТОВ «ВСЕБУД 4» накладено штрафи на загальну суму більш ніж 1,2 млн грн.

Департаментом капітального будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації проведено процедуру закупівлі за предметом «Капітальний ремонт (санація) будівель дитячого дошкільного навчального закладу № 2 «Ромашка» в смт Софіївка Софіївського району Дніпропетровської області. Очікувана вартість закупівлі становила 32 274 277 грн.

Під час розслідування справи встановлено обставини, що у своїй сукупності свідчать про вчинення ТОВ «СОЛАРСИС» і ТОВ «ВСЕБУД 4» антиконкурентних узгоджених дій з метою усунення конкуренції між ними під час участі у зазначених торгах.

Виявлені факти свідчили про обмін інформацією між товариствами, їхню спільну та скоординовану поведінку під час підготовки та участі в торгах.

З відповідними Зведеними відомостями щодо спотворення результатів торгів можна ознайомитися за цим посиланням на сайті АМКУ (постійно оновлюється).

Нагадаємо про електронну книгу «Оскарження закупівель до АМКУ за Особливостями № 1178»:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО