За два роки з відновлення малої приватизації Фонд держмайна провів 839 успішних онлайн-аукціонів в системі «Прозорро.Продажі»

42
25 Жовтня 2024

За два роки з відновлення малої приватизації Фонд держмайна провів 839 успішних онлайн-аукціонів у системі «Прозорро.Продажі». Загальний економічний ефект від малої приватизації державного майна сягнув 9,58 млрд грн.

За ці два роки до аукціонів долучилися 2 857 унікальних учасників, з яких 16 % брали участь більш ніж в одному аукціоні. В середньому кожен робочий день відбувалося 1,6 успішних аукціонів, а середня конкуренція на них склала 4,73 учасника. Стартова ціна об’єктів під час торгів зростала в середньому у 2,53 раза.

Найбільше аукціонів з малої приватизації проведено у Львівській (100), Рівненській (75) та Вінницькій (63) областях. Водночас лідерами за надходженнями до бюджету стали Київ (понад 1,69 млрд грн), Львівська область (понад 1,17 млрд грн) та Одеська область (понад 615 млн грн).

Розширення географії приватизації на деокуповані території наприкінці 2023 року стимулювало активність інвесторів у Чернігівській, Сумській, Запорізькій, Миколаївській та Харківській областях. Так, у Харкові після дворічної паузи в серпні 2024 року було проведено два аукціони, які принесли 75,05 млн грн до державного бюджету.

Найбільше коштів до бюджету (3,79 млрд грн, або 57 % від загальних надходжень) приніс продаж 99 єдиних майнових комплексів державних підприємств. Серед об’єктів, що знайшли нових власників, — промислова та адміністративна нерухомість, складські комплекси, готелі та транспортні засоби тощо. 

Джерело: вебпортал Міністерства економіки України.

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО