Внесення пропозицій щодо застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)

145
25 Квітня 2024

Уряд Розпорядженням від 23 квітня 2024 р. № 355-р “Про внесення пропозицій щодо застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” постановляє:

1. У зв’язку з актом збройної агресії Російської Федерації проти України, порушенням територіальної цілісності України, прав і свобод її громадян, інтересів суспільства, тимчасової окупації частини території України, зважаючи на факти сприяння збройній агресії, відповідно до частини першої статті 5 Закону України “Про санкції” схвалити та внести в одноденний строк на розгляд Ради національної безпеки і оборони України такі пропозиції:

1) застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) строком на 50 років до фізичних та юридичних осіб згідно з додатками 1 і 2, що додаються до оригіналу;

2) у додатку 2 до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 червня 2021 р. “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, введеного в дію Указом Президента України від 24 червня 2021 р. № 266, позиції 67 і 317 виключити;

3) у додатку 2 до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 жовтня 2022 р. “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, введеного в дію Указом Президента України від 19 жовтня 2022 р. № 726, позицію 906 виключити.

2. Міністерству економіки, Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Міністерству юстиції, Міністерству внутрішніх справ, Міністерству закордонних справ разом із Службою безпеки та іншими державними органами відповідно до компетенції забезпечити виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) і проведення моніторингу стану виконання зазначеного рішення та його ефективності.

3. Міністерству закордонних справ після набрання чинності рішенням Ради національної безпеки і оборони України про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки, Канади та інших держав з метою розгляду ними питання щодо запровадження аналогічних обмежувальних заходів (санкцій).

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО