Відновлено загальний доступ до Єдиного державного реєстру судових рішень та роботу сервісу “Стан розгляду справ”

3658
20 Червня 2022

20.06.2022 Державна судова адміністрація України відновила загальний доступ до Єдиного державного реєстру судових рішень та роботу сервісу “Стан розгляду справ”.

Доступ до Реєстру поки здійснюватиметься  в тестовому режимі. У випадку виявлення ознак кіберзагроз, доступ до реєстру може обмежуватися.

“Єдиний державний реєстр судових рішень було закрито для загального доступу 24 лютого 2022 року, у день, коли почалась збройна агресія російської федерації проти України. Зробили ми це з єдиною метою – задля безпеки. Ми мали зберегти реєстр, захистити його від кібератак загарбників, тобто від знищення, а також приховати інформацію про суддів і суди, які приймали рішення стосовно тих чи інших осіб, які могли б бути “цікаві” окупантам. На сьогодні ми значно посилили кіберзахист реєстру, він знаходиться під посиленим моніторингом стану кіберзагроз, що дозволило відкрити його для всіх категорій користувачів”, – прокоментував відкриття Єдиного державного реєстру судових рішень Голова ДСА України Олексій Сальніков.

Окремо він зазначив, що для запобігання випадкам стороннього втручання у функціонування сервісів, посилений моніторинг стану кіберзагроз застосовується до усіх електронних ресурсів, розпорядником яких є ДСА України.

Джерело: офіційний вебпортал Державної судової адміністрації України

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель