У дрогобицькому університеті ДАСУ виявило фінансових втрат майже на 2 млн гривень

292
29 Листопада 2023

Державна аудиторська служба України на своєму офіційному вебпорталі повідомляє, що Західний офіс Держаудитслужби завершив ревізію фінансово-господарської діяльності Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка за період з липня 2020 року по серпень 2023 року.

Аудитори виявили помилки при нарахуванні та сплаті єдиного внеску у фонд оплати праці та недотримання законодавства з питань оплати праці. У результаті це призвело до втрати понад 740 тис. грн бюджетних коштів.

Понад третину мільйона гривень із загального фонду університетського бюджету було витрачено на оплату праці та нарахування, хоча ці видатки мали відбуватися за рахунок спецфонду. Крім того, майже 300 тис. грн зайво виплачено підрядним організаціям за виконані ремонтно-будівельні роботи. Також встановлено низку інших фінансових порушень.

Аудитори скерували керівництву університету вимоги щодо усунення виявлених фінансових порушень.

Надалі розслідування проводитимуть фахівці Головного управління Національної поліції у Львівській області, яким передано матеріали ревізії.

Нагадуємо, що на порталі RADNUK.COM.UA у розділі «Книги» доступний збірник висновків моніторингу закупівель з практичними порадами та доцільними рекомендаціями. Щоб не наступати на «закупівельні граблі» інших замовників, користуйтесь цією електронною книгою. Дивіться, як її знайти:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО