Тижневий БУМ для Замовника. COVID-19

541
16 Жовтня 2020

До слова: неоприлюднення або порушення порядку оприлюднення інформації про закупівлі, що здійснюються відповідно до положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», може призвести до накладення штрафу на службових (посадових) осіб замовника у розмірі 1 700 грн та за ті самі дії протягом року — 3 400 грн згідно зі статтею 164-14 КУпАП.

Саме уповноважена замовником особа забезпечує оприлюднення в електронній системі закупівель інформації щодо закупівель «COVID-19» та інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи, з якою замовник уклав договір про закупівлю, відповідно до листа Мінекономіки «Щодо змін до порядку закупівель у зв’язку із COVID-19 стосовно інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи».

Якщо предметом закупівлі є товари, роботи чи послуги, пов’язані з боротьбою з коронавірусною хворобою, згідно з переліком від 20 березня 2020 р. № 225, на такі закупівлі дія Закону про публічні закупівлі не поширюється і такі закупівлі не потрібно сумувати із закупівлями, що здійснюються відповідно до порядку, визначеного Законом про публічні закупівлі. Обґрунтовує колишній співробітник Мінекономіки Тетяна Колісник у статті «Чи потрібно сумувати закупівлі COVID-19 з іншими та визначати як один предмет закупівлі?».

Продовження за посиланням

“Радник в сфері державних закупівель” – надійна опора та корисні поради для замовників та учасників публічних закупівель. Передплачуйте, щоб нічого не пропустити. Передплатний індекс 89613.

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО