Тижневий БУМ для Замовника. Аномально низька ціна

483
2 Жовтня 2020

Аномально низька ціна як нова підстава для відхилення ще не зовсім «розвідана» замовниками й учасниками сфери закупівель. Але ж за невідхилення тендерних пропозицій, які підлягали відхиленню відповідно до Закону; відхилення тендерних пропозицій на підставах, не передбачених законом, або не відповідно до Закону можуть накладати штраф на службових (посадових) осіб Замовника в розмірі 25 500 – 51 000 грн, за ті самі дії повторно — 51 000 – 85 000 грн. Бережіть себе разом із підбіркою нижче.

Згідно із Законом учасник, цінову пропозицію якого було визначено як аномально низьку, протягом одного робочого дня повинен надати обґрунтування в довільній формі щодо цін або вартості відповідних товарів, робіт чи послуг. Поетапно та за допомогою скрінів ситуацію розглядає фахівець із розвитку державних закупівель торговельного майданчика Zakupki.Prom.ua Максим Коломієць у статті «Аномально низька ціна, що потрібно знати замовникові?».

Закон не передбачає можливості оцінки Органом оскарження тих чи інших дій електронної системи закупівель, у тому числі щодо коректності визначення аномально низької ціни. Коментар Голови АМКУ Пищанская Ольга (Ольга Піщанська) в «Інтерв’ю з Головою АМКУ щодо аномально низької ціни та практичні поради».

RADNUK.COM.UA – інтернет-портал для замовників та учасників публічних (державних) закупівель. Відповіді на будь-які Ваші питання. Підписуйтесь та не пропускайте найважливіше у сфері публічних закупівель

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель