ТОВ “ГК“Нафтогаз Трейдинг” звертається щодо укладення договору постачання природного газу на період з 16.04.2024 по 31.08. 2024

551
15 Квітня 2024

12.04.2024 прийнято постанову Уряду № 407 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 19 липня 2022 р. № 812», якою подовжено дію постанови від 19.07.2022 р. № 812 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії та бюджетним установам» (Із змінами і доповненнями) (надалі- Положення) до «31» серпня 2024 року.

Пунктом 6 цього Положення визначено що ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” постачає з 1 вересня 2022 р. по 31 серпня 2024 р. (включно) природний газ бюджетним установам, за ціною, що становить 16 390,00 гривень з урахуванням податку на додану вартість за 1000 куб. метрів газу (без урахування тарифу на послуги з транспортування природного газу для точки виходу та коефіцієнта, який застосовується у разі замовлення потужності на добу наперед).
З урахуванням тарифу на послуги транспортування та коефіцієнту, який застосовується при замовленні потужності на добу наперед, ціна газу за 1000 куб.м становить 16 553,89 грн з ПДВ.
Крім того, продовжує свою дію постанова Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року №1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» ( надалі – Особливості).
У зв’язку із цим ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” (далі – Товариство) звертається з пропозицію щодо підписання Договору на постачання природного газу відповідно до наступних умов:
– Період поставки з 16 квітня по 31 серпня (включно) 2024 року.
В разі прийняття нашої пропозиції Ваша установа (далі – Замовник) виконує наступні дії:
1.    Заповнити Анкету (у тому числі обсяги) та надати документи, відповідно до переліку (додаток до Анкети).
В залежності від вартості приймаються рішення щодо:
1)    у разі, якщо вартість поставки не перевищує 100 тисяч гривень – укладання договору закупівлі без використання електронної системи закупівель, згідно п. 11 Особливостей;
2)    у разі якщо вартість поставки дорівнює або перевищує 100 тисяч гривень – укладання договору закупівлі згідно п. 13 Особливостей, використовуючи один із варіантів:
    а) «замовник або його відокремлений підрозділ, що здійснює закупівлю згідно з абзацом другим пункту 15 цих особливостей, перебуває на території активних бойових дій, які не були завершені на дату укладення договору про закупівлю» згідно пп. 2 пункту 13 Особливостей.
    b) «відмінено відкриті торги через відсутність учасника процедури закупівлі (учасників процедури закупівлі), у тому числі за лотом. При цьому предмет закупівлі, його технічні, кількісні та якісні характеристики, а також вимоги до учасника процедури закупівлі не повинні відрізнятися від вимог, що були визначені замовником у тендерній документації, та сума договору про закупівлю не може перевищувати очікувану вартість предмета закупівлі, зазначену замовником в оголошенні про проведення відкритих торгів, які відмінено через відсутність достатньої кількості учасників процедури закупівлі (учасника процедури закупівлі)» згідно пп.6 пункту 13 Особливостей.
    В обох випадках споживач надає такий пакет документів для укладання договору постачання природного газу:
–    Звернення про намір укласти договір закупівлі без використання електронної системи закупівель з певним обґрунтуванням підписання договору і посиланням на відповідну норму Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон), Постанови КМУ від 12.10.2022 р. №1178, тощо.
У випадку, якщо установа раніше укладала договір з Товариством у зверненні також зазначається, що постачання газу має здійснюватися за тими ж об’єктами споживача, що і за попереднім договором.
    Звернення підписується керівником або уповноваженою особою.

2.    Виконує всі необхідні дії згідно з Законом України «Про публічні закупівлі» та Постанови КМУ від 12.10.2022 р. №1178.
При цьому пропонується розпочинати дії передбачені Законом України «Про публічні закупівлі» та Постанови КМУ від 12.10.2022р. №1178 з урахуванням очікуваної вартості предмету закупівлі.
Просимо Вас надіслати повний перелік згідно запитуваної інформації.
1.    Анкета на заключення Договору постачання природного газу. Всі клітинки заповнюються Споживачем власноруч для використання відповідної інформації в Договорі.
2.    Перелік документів для укладання договору постачання відповідно до категорії, (знаходяться в відповідній вкладці Excel).

ВАЖЛИВО!!!!
Договір Споживач не заповнює. Вся інформація, яка зазначається в Договорі, заповнюється працівниками Товариства з реквізитами, який надає Споживач в «Анкеті заключення договору».


Додатково звертаємо увагу на можливість підписання договору шляхом накладання кваліфікованого електронного підпису (КЕП)/удосконаленого електронного підпису (УЕП), відбитків підписів електронної печатки (за наявності) з використанням сервісів для обміну електронними документами таких як «M.E.Doc» та «ВЧАСНО».
Якщо Ви маєте намір (та можливість) підписати договір скориставшись одним з вищезазначених способів просимо повідомити про це у зверненні, зазначивши додатково:
–    ПІБ підписанта (повністю);
–    посаду підписанта;
–    документ на підставі якого діє підписант;
–    спосіб підписання («M.E.Doc» або «ВЧАСНО»);
–    електронну пошту для обміну електронними документами (прив’язану до «M.E.Doc» або «ВЧАСНО»). 

Звертаємо увагу, що постанова Уряду № 407 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 19 липня 2022 р. № 812» опублікова на в “Укядовому кур’єрі” №76 (7736) від 13.04.2024, отже набуває чинності 13.04.20024

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО