Щодо актуальних питань постачання газу бюджетним та релігійним організам

1137
15 Жовтня 2021

ТОВ «Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг”» веде активну підготовку до укладення договорів постачання газу для бюджетних установ і релігійних організацій. Робота проводиться на виконання Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021 / 2022 років і розпорядження уряду від 11.10.2021 № 1234-р «Деякі питання діяльності акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України”». Компанія отримує багато запитань від майбутніх клієнтів, тому відповідає на найпоширеніші з них.

Найбільше питань виникає у зв’язку з необхідністю реєстрації бюджетних зобов’язань за новим договором Державною казначейською службою України. Зустріч з цього приводу між представниками компанії та Держказначейства запланована на 18 жовтня. Про її підсумки буде поінформовано додатково.

Релігійні організації стикаються с труднощами при заповненні опитувальника для проходження комплаєнсу. Це питання також вирішується для спрощення процедури укладання договору та уникнення подвійних перевірок.

Щодо можливості укладення договору комунальними підприємствами, наприклад, лікарнями, то ця проблема обговорюється на рівні НАК «Нафтогаз України» та уряду та має бути вирішена найближчим часом.

Нарешті, щодо можливості відділів освіти укладати угоди, не маючи EIC-кодів. Згідно з правилами постачання природного газу (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1382-15#n12), споживач має надати постачальнику заяву про укладення договору із зазначенням свого персонального EIC-кода. Тому, на жаль, компанія не має юридичних підстав для укладення договору з такими організаціями, як відділи освіти.

Співробітники «Нафтогаз Трейдингу» працюють в посиленому режимі для завершення договірної кампанії з понад 40 тисячами бюджетними установами та релігійними організаціями до початку опалювального періоду. Навантаження на співробітників значно збільшилося. Тому компанія закликає нових клієнтів уважно ознайомлювитися із процедурою укладення договорів постачання газу та переліком необхідних документів, що розміщені на сайті компанії. Прохання телефонувати відповідальним співробітникам «Нафтогаз Трейдингу» лише у разі, якщо ви не знайшли відповіді на свої запитання в матеріалах на корпоративному сайті.

Джерело: офіційний сайт ТОВ «Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг”»

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель