Рішення про намір укласти договір під час застосування переговорної процедури закупівлі як відправна точка відліку строку для оприлюднення повідомлення про намір

2677
11 Лютого 2020

Радник слідкує за моніторингом

Інформація про закупівлю: UA-2020-01-10-000131-a.
Переговорна процедура. ДК 021:2015: 09320000-8 — Пара, гаряча вода та пов’язана продукція.

У ході проведення моніторингу закупівлі аудитори скористались своїм правом направлення замовникові запиту про надання пояснень. Питанням, яке зацікавило аудиторів, було наступне: «З яких причин повідомлення про намір укласти договір про закупівлю оприлюднено в електронній системі закупівель не в одноденний термін з дня прийняття рішення про визначення переможця процедури закупівлі?» Замовник, в свою чергу відповів, що рішення про намір укласти договір прийнято Замовником у формі протоколу тендерного комітету № 2 від 10.01.2020 року (додається). Таким чином, строки оприлюднення повідомлення про намір укласти договір не порушено, адже повідомлення про намір укласти договір також сформовано 10.01.2020 року.

Під час моніторингу проаналізовано: річний план закупівель на 2020 рік (додаток) Замовника, протокол переговорів від 08 січня 2020 року № 1, повідомлення про намір укласти договір під час застосування переговорної процедури закупівель, договір про закупівлю-продаж теплової енергії за державні кошти від 22 січня 2020 року, пояснення, отримані від Замовника через електронну систему закупівель 14 січня 2020 року.

Статус моніторингу: порушення не виявлено.

Варто зазначити, що при оприлюдненні повідомлення про намір укласти договір (10 січня 2020 року), замовником додатково завантажено протокол переговорів від 08 січня 2020 року, однак не було завантажено протоколу прийняття рішення про намір укласти договір, від якого і ведеться відлік строку на оприлюднення повідомлення про намір. Це призвело до передчасного висновку аудиторів про несвоєчасність оприлюднення повідомлення про намір. Однак, оскільки, Законом не встановлено обов’язку для замовника разом з повідомленням про намір оприлюднювати будь-які інші документи, то прикріплення протоколу переговорів замість або без протоколу про намір не є порушенням. Відповідно спірне питання щодо своєчасності дії для якої Законом встановлено певний строк було залагоджено шляхом спілкування між аудиторами та замовником у передбачений Законом спосіб.

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель