Проєкт Закону про внесення змін до статті 41 Закону України “Про публічні закупівлі” щодо повернення гарантій виконання договорів підряду на час дії воєнного стану

736
7 Квітня 2023

07.04.2023 надано для ознайомлення проєкт Закону про внесення змін до статті 41 Закону України “Про публічні закупівлі” щодо повернення гарантій виконання договорів підряду на час дії воєнного стану № 9189 від 06.04.2023.

Законопроєкт спрямований на вирішення проблеми повернення гарантій підрядникам, які несуть значні збитки, пов’язані з необхідністю надавати забезпечення виконання за договорами підряду, укладеними напередодні введення воєнного стану.

Законопроєктом пропонується доповнити частину п’яту статті 41 закону України «Про публічні закупівлі» новим пунктом, який передбачає, що істотні умови договору про закупівлю можуть змінюватись у разі встановлення чи зміни умов повернення замовником забезпечення виконання договору про закупівлю під час дії правового режиму воєнного стану або у зв’язку із настанням обставин непереборної сили.

Нагадаємо, що 03.04.2023 направлено на розгляд Комітету проєкт Закону про внесення змін до Закону України “Про публічні закупівлі” щодо мінімізації окремих порушень законодавства у сфері публічних закупівель № 9172 від 03.04.2023.

Проєктом Закону, зокрема, пропонується шляхом внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» закріпити на законодавчому рівні поняття “довідка про середній рівень цін на ринку” та “очікувана вартість предмету закупівлі”.

Нагадаємо, що усі нормативно-правові акти у сфері публічних закупівель зібрані в одному місці в розділі “Правова база”:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО