Президент підписав Закон про зміни до ЗУ «Про публічні закупівлі» про прозоре будівництво

947
21 Жовтня 2024

21.10.2024 Закон про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо забезпечення оприлюднення замовниками в електронній системі закупівель інформації про ціни на матеріальні ресурси під час закупівель послуг з поточного ремонту та робіт з будівництва (прозоре будівництво) № 11057 від 04.03.2024 підписано Президентом України.

Порівняльна таблиця доступна в статті “Президент підписав зміни до Закону України «Про публічні закупівлі»: порівняльна таблиця“.

Законом передбачено оприлюднення замовниками в електронній системі закупівель інформації про ціни на матеріальні ресурси під час закупівель послуг з поточного ремонту та робіт з будівництва (прозоре будівництво).

Закон спрямований на забезпечення максимальної відкритості та прозорості інформації про використання публічних фінансів на закупівлю послуг з поточного ремонту, робіт з капітального ремонту та будівництва шляхом оприлюднення інформації про ціни на матеріальні ресурси. Зазначене сприятиме запобіганню корупційним діям і зловживанням під час проведення таких закупівель.

Запропонований підхід сприятиме конкуренції у таких закупівлях та поверненню цін на матеріальні ресурси у будівництві до ринкових.

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО