Постанова Уряду щодо підвищення обороноздатності держави на період воєнного стану в Україні

448
6 Квітня 2023

Кабінет Міністрів України постановою № 285 від 30.03.2023 “Деякі питання підвищення обороноздатності держави на період воєнного стану в Україні” , відповідно до Закону України “Про правовий режим воєнного стану”, Указу Президента України від 24.02.2022 № 64 “Про введення воєнного стану в Україні”, постановляє:

1. Міністерству оборони здійснити фінансове забезпечення заходів з будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, що здійснюються обласними військовими адміністраціями (обласними державними адміністраціями), за рахунок і в межах видатків за бюджетною програмою 2101020 “Забезпечення діяльності Збройних Сил України, підготовка кадрів і військ, медичне забезпечення особового складу, ветеранів військової служби та членів їхніх сімей, ветеранів війни”.

2. Установити, що:

обласні військові адміністрації (обласні державні адміністрації) є державними замовниками у сфері оборони з будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд та розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня за бюджетною програмою, зазначеною в пункті 1 цієї постанови;

рішення про будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд приймається обласними військовими адміністраціями (обласними державними адміністраціями) за поданням командувачів відповідних угруповань військ (сил), в операційних зонах яких здійснюватиметься таке будівництво, із зазначенням місць та кількості об’єктів будівництва.

3. Обласним військовим адміністраціям (обласним державним адміністраціям) забезпечити:

будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2022 р. № 1255 “Про деякі питання будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд” (Офіційний вісник України, 2022 р., № 91, ст. 5651);

подання до Міністерства оборони інформації щодо обґрунтованої потреби в коштах для будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, визначених командувачами відповідних угруповань військ (сил);

координацію та контроль за матеріально-технічним, фінансовим та соціально-побутовим забезпеченням під час будівництва;

контроль за якістю будівництва, ефективним, результативним і цільовим використанням бюджетних коштів;

передачу побудованих військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд військовому командуванню, визначеному Міністерством оборони.

4. Міністерству оборони організувати прийняття від обласних військових адміністрацій (обласних державних адміністрацій) побудованих військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд для ведення їх обліку.

Постанова Уряду № 285 від 30.03.2023 набула чинності 01.04.2023.

Нормативно-правова база, яка регулює оборонні закупівлі, зібрана в одному місці:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО