Поради від Радника. 24 години на виправлення помилок — застосування

963
18 Грудня 2019

24 години на виправлення помилок. Коли цю норму можливо застосувати?

Відповідно до частини 16 статті 29 нової редакції Закону України «Про публічні закупівлі», якщо замовником під час розгляду тендерної пропозиції виявлено невідповідності в інформації та/або документах, що подані учасником у тендерній пропозиції та/або подання яких вимагалось тендерною документацією, він розміщує у строк, який не може бути меншим ніж два робочі дні до закінчення строку розгляду тендерних пропозицій, повідомлення з вимогою про усунення таких невідповідностей в електронній системі закупівель.

Зі свого боку учасник процедури відповідно до частини 9 статті 26 нового Закону виправляє невідповідності в інформації та/або документах, що подані ним у тендерній пропозиції, виявлені замовником після розкриття тендерних пропозицій, шляхом завантаження через електронну систему закупівель уточнених або нових документів в протягом 24 годин з моменту розміщення замовником повідомлення з вимогою про усунення таких невідповідностей.

Виправлення у закупівлях за спрощеною процедурою

Замовники та учасники часто питають, чи стосується ця норма у тому числі і спрощених закупівель. Отже, пропонуємо розібратися з цим питанням разом.

Відповідно до пункту 32 частини 1 статті 1 нової редакції Закону України «Про публічні закупівлі» тендерна пропозиція — це пропозиція щодо предмета закупівлі або його частини (лота), яку учасник процедури подає замовнику відповідно до вимог тендерної документації.

Відповідно до пункту 31 частини 1 статті 1 оновленого Закону тендерна документація — це документація щодо умов проведення тендеру, яка розробляється та затверджується замовником і оприлюднюється для вільного доступу в електронній системі закупівель.

У пункті 13 частини 1 статті 1 цього ж Закону зазначено, що конкурентна процедура закупівлі (тендер) — це здійснення конкурентного відбору учасників за процедурами закупівлі відкритих торгів, торгів з обмеженою участю та конкурентного діалогу. При цьому стаття 13 нового Закону не відносить спрощену закупівлю до переліку процедур закупівель.

З урахуванням усього вищевикладеного, норма про 24 години на виправлення не розповсюджується на спрощені закупівлі.

Ще більше корисного з нового Закону розглянемо у наступних публікаціях
Залишайтесь з нами, аби не пропустити найголовніше!

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель