Після аукціону замовник хоче завітати до потенційного учасника

761
3 Травня 2020

Оголошення UA-2019-10-31-000162-b

Рішення № 7018-р/пк-пз від 13.04.2020 року

Вимога тендерної документації:

Відповідно до додатку 5 Документації учасник, Пропозиція якого за результатом оцінки визначена найбільш економічно вигідною, у строк, що не перевищує двох днів з дати оприлюднення результату у системі, повинен обов’язково підтвердити Замовнику фактичну наявність, шляхом підписання акту відповідності між Замовником та Учасником:

  • приміщень;
  • справного диспетчерського обладнання;
  • наявність та можливість виконувати постійний двосторонній зв’язок та забезпечення керування ліфтами згідно НПАОП 0.00-1.02-08;
  • працівників до наданої довідки.

Підстава відхилення тендерної пропозиції скаржника:

П. 4 ч. 1 ст. 30 Закону тендерна пропозиція не відповідає умовам тендерної документації, а саме: Зверненням Замовника від 03.03.2020 № 02-04/134 учаснику було запропоновано визначити місце та час складання акту відповідності. За результатами складання акту відповідності з’ясувалось, що учасник ТОВ “Х” станом на 04.03.2020, з причин відсутності можливості та обладнання, не може надавати послугу в повному обсязі”.

Позиція органу оскарження:

Акт відповідності між Замовником та учасником, що вимагається після кінцевого строку подання Пропозицій, не є складовою Пропозиції учасника у розумінні Закону, отже його невідповідність умовам Документації чи ненадання не може бути підставою для відхилення Пропозиції учасника відповідно до вимог статті 30 Закону. Враховуючи наведене, Пропозиція Скаржника була неправомірно відхилена з наведеної вище підстави.

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО