Особливості в роботі Колегії з оскарження публічних закупівель на період карантину

592
18 Березня 2020

З метою запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 та на виконання Постанови Кабінету міністрів України “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19″ №211 від 11.03.2020 (із змінами, затвердженими Постановою №215 від 16.03.2020) Антимонопольний комітет змінює порядок участі сторін у засіданнях Постійно діючої адміністративної колегії з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель.

Від сьогодні АМКУ вводить такі заходи безпеки:

  • Право на участь сторін в засіданнях Колегії реалізується шляхом повного викладення суб’єктом оскарження та/або замовником своєї позиції у письмових поясненнях, які мають бути завантажені в системі Prozorro.
    У випадку неможливості надати інформацію у письмовому вигляді, сторона подає клопотання із відповідним обґрунтуванням. Розглянувши клопотання, Колегія може ухвалити рішення про участь сторони у засіданні через систему відеозв’язку.
  • На виконання п. 6 ст. 18 Закону України «Про публічні закупівлі» для забезпечення відкритості розгляду скарг присутність третіх сторін на засіданнях буде забезпечено шляхом відеотрансляції роботи Колегії на каналі YouTube (посилання на канал буде повідомлено додатково).
  • Постановою Кабінету міністрів України “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2″ №211 від 11.03.2020 (із змінами, затвердженими Постановою №215 від 16.03.2020) заборонено проведення заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Відтак буде обмежено кількість осіб, які одночасно можуть перебувати у приміщеннях АМКУ (в тому числі в залі очікування та залах засідань Колегії).

Детально за посиланням

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель