Особливості подання документів та інформації у Prozorro 2.0

959
12 Лютого 2020

Поради_від_Радника.

Цього разу ми розглянемо, як зміняться особоливості подання документів та надання інформації учасником і переможцем публічних торгів після 19 квітня 2020 року.

Так відповідно до частини 8 статті 12 нової редакції Закону України «Про публічні закупівлі» (далі — Закон) подання інформації під час проведення процедури закупівлі або спрощеної закупівлі здійснюється в електронному вигляді за допомогою електронної системи закупівель. Замовникам забороняється вимагати від учасників подання інформації у паперовому вигляді, поданої ними під час проведення процедури.

Як випливає зі змісту Закону, тендерну пропозицію готує і подає учасник у конкурентній процедурі закупівлі, і просто пропозицію — у такому типі закупівлі, як спрощена закупівля. І для процедури закупівлі, і для спрощеної закупівлі документи тендерної пропозиції чи пропозиції завантажуються учасником до електронної системи закупівель за допомогою електронного торговельного майданчика.

Не може бути ніяких паперових пропозицій поза системою!

Щодо переможця процедури, то у частині 6 статті 17 нового Закону зазначено, що переможець процедури закупівлі у строк, що не перевищує десяти днів з дати оприлюднення в електронній системі закупівель повідомлення про намір укласти договір про закупівлю, повинен надати замовникові шляхом оприлюднення їх у електронній системі закупівель документи, що підтверджують відсутність підстав, визначених пунктами 2, 3, 5, 6, 8, 12 і 13 частини першої та частиною другою цієї статті.

Отже, нова редакція Закону дає пряму вказівку щодо того, як замовник повинен вимагати подання таких документів від переможця: виключно через електронну систему закупівель і не має права встановлювати вимогу щодо їхнього подання в паперовому вигляді.

Ще більше цікавого та корисного з нового Закону розглянемо у наступних публікаціях #Поради_від_Радника. До речі, ви хочете дізнатись більше про нові підстави для відхилення згідно статті 17 Закону? Вже скоро у наступних випусках журналу «Радник в сфері державних закупівель» ми розповімо про це докладно! А уже зараз ви можете прочитати про оновлення пунктів 2 та 3 статті 17 Закону у публікації «Корупція як підстава відмовити в участі у процедурі: жорсткі обмеження нового Закону» що вийшла друком у лютневому випуску журналу № 2 (101), стор. 16 – 22. Залишайтесь з нами, аби не пропустити найголовніше!

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО