Оновлено професійний стандарт для фахівців з публічних закупівель

1064
20 Вересня 2023

Департамент сфери публічних закупівель Мінекономіки на своїй сторінці у фейсбуці повідомили, що Міністерством у співпраці з численними експертами сфери, викладачами університетів, представниками замовників, уповноваженими особами та представниками проекту технічної допомоги “Підтримка реформи публічних закупівель в Україні” EU Project “Support to the Public Procurement Reform in Ukraine” оновлено професійний стандарт для фахівців з публічних закупівель.

Основною метою оновлення є його актуалізація з урахуванням нових реалій та потреб сфери в продовження її професіоналізації та врахування найкращого міжнародного досвіду, що допоможе уніфікувати стандарти для українських фахівців зі стандартами Європейського Союзу в контексті європейської інтеграції України.

Наразі професія “Фахівець з публічних закупівель” знаходиться на стадії свого становлення, тож цей стандарт гармонізовано з Європейською рамкою компетентностей та запропоновано 4 рівні професійної кваліфікації. Це надасть можливість у подальшому визначати рівень кваліфікації фахівців і дозволить досягати кар’єрного зростання з відповідною компенсацією з урахуванням набутого досвіду і компетентностей.

Звертаємо увагу, що професійний стандарт вводиться в дію з моменту внесення його Національним агентством кваліфікацій до Реєстру кваліфікацій.

Тож коли це відбудеться Мінекономіки спільно з експертами EU Project “Support to the Public Procurement Reform in Ukraine” проведемо вебінар, і детально розповімо про нього та подальші кроки Міністерства в напрямку професіоналізації сфери!

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО