Новини закупівель, випуск за 30 липня

756
31 Липня 2020

Заява Prozorro щодо порушень в публічних закупівлях

Робота Державної аудиторської служби щодо перевірки публічних закупівель є незадовільною: такий висновок можна зробити з нещодавнього дослідження  Transparency International щодо моніторингу роботи Держаудитслужби. 

Згідно з даними Transparency International, у період за вересень 2018 — кінець 2019 служба перевірила 1,79% усіх тендерів у системі Prozorro, щодо яких можна було провести моніторинг. При цьому у 92% випадків були виявлені порушення. 

Таким чином, “можна припустити, що за загального збільшення кількості моніторингів, вірогідно, зростатиме й кількість процедур з виявленими порушеннями”, — зазначається у дослідженні Transparency International. Також середнє навантаження на одного аудитора Держаудитслужби є недостатнім: три моніторинги на місяць замість оптимальних дев’яти-десяти.

Продовження за посиланням

«Факторинг Хаб» на Prozorro

У липні 2020 року відбувся старт онлайн-платформи «Факторинг Хаб» 

За ініціативи Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, ДП «Прозорро» та спільними зусиллями Команди підтримки реформ (Reform Support Team, RST), Офісу розвитку МСП (фінансуються за підтримки ЄС), а також команди волонтерів-розробників була створена онлайн-платформа «Факторинг Хаб».

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) через грантоотримувача – громадську організацію «Редька» підтримує подальшу розробку та просування онлайн платформи і тим самим сприяє розвитку та покращенню бізнес-середовища для малих та середніх підприємств (МСП) України.

Продовження за посиланням

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель