Новини закупівель, випуск за 30 березня

760
30 Березня 2020

Для боротьби з короновірусом спрощено закупівлю товарів і послуг

Вчора, 29 березня, Уряд прийняв постанову, якою полегшив закупівлі  товарів, робіт і послуг, необхідних для подолання коронавірусу. Такі закупівлі можуть здійснювати всі замовники на території України.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, прокоментував це так: «Ми повинні максимально полегшувати усі процеси, які спрямовані на подолання коронавірусу. Ми врахували пропозиції від компетентних відомств, бізнесу та організацій і спростили механізм закупівель відповідних товарів і послуг, а також розширили коло замовників. Такі зміни дають можливість забезпечити оперативне та своєчасне здійснення замовниками закупівель»

Детально тут

Через Prozorro закуплено майже 15 тисяч тестів на COVID-19

Через систему Прозорро державними структурами закуплено 14 917 тестів на коронавірус COVID-19. Усього тестів було закуплено на суму 7 143 236 гривень. Середня вартість одного тесту наразі становить 567 гривень. 

Тести — це медичні вироби, які дозволяють швидко дізнатися, чи має людина коронавірусну інфекцію. Такі заходи мають на меті вчасно виявити хворобу і запобігти її поширенню.

Деталі за посиланням

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО