Новини закупівель, випуск за 23 квітня

846
23 Квітня 2020

Систему оскарження оновлено

На засіданні Уряду 22 квітня, прийнято Постанову, яка врегульовує розмір плати, порядок здійснення плати за скаргу до АМКУ та її повернення суб’єкту оскарження.

Затверджено диференційований розмір плати за подання скарги в залежності від очікуваної вартості закупівлі з обмеженим мінімальним та максимальним розмірами, а також Порядок здійснення плати через електронну систему закупівель та її повернення суб’єкту оскарження.

Деталі за посиланням

Стабілізація цін на соціально значущі товари у період карантину

Вчора Кабміном прийнято постанову “Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню епідемій, пандемій, коронавірусної хвороби (COVID-19)”, яка затверджує перелік товарів, що мають істотну соціальну значущість та перелік товарів протиепідемічного призначення. На визначені переліки буде розповсюджуватись порядок декларування зміни роздрібних цін.

Детально за посиланням

Товари чи послуги за бюджетні кошти, що з ПДВ

Якщо капітальні трансферти, що видаються платнику податку — одержувачу коштів за кодом бюджетної класифікації 3210, не є компенсацією вартості товарів/послуг, що постачаються таким платником податку, то при їх отриманні платник не визначає податкові зобов’язання з ПДВ, оскільки відсутній об’єкт оподаткування ПДВ.

Разом з цим, якщо зазначені кошти надходять до платника податків у рахунок оплати вартості поставлених (тих, що підлягають поставці) таким платником товарів/послуг, основних фондів, то на дату зарахування таких коштів на банківський рахунок платника податку платник зобов’язаний визначити податкові зобов’язання виходячи з вартості таких товарів/послуг.При цьому товари/послуги, придбані за рахунок бюджетних коштів, що надійшли платнику податку у вигляді капітальних трансфертів, вважаються придбаними безпосередньо платником, і суми ПДВ, сплачені при їх придбанні, відносяться до податкового кредиту на підставі податкових накладних, складених та зареєстрованих в ЄРПН постачальниками.

Детально за посиланням

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель