Новини закупівель, випуск за 2 липня

656
2 Липня 2020

Єдина державна електронна система у сфері будівництва

Вчора Урядом була прийнята Постанова «Про реалізацію експериментального проєкту щодо запровадження першої черги Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва». Експериментальним проєктом передбачено створення та внесення відомостей до Реєстру будівельної діяльності першої черги Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва.

Детально за посиланням

Локалізація як неціновий критерій

Часткова локалізація, як кваліфікаційний критерій для участі в закупівлях, підтримає українську економіку, і не зашкодить функціонуванню системи ProZorro. 

За словами Прем’єр-міністра – «Prozorro – це яскравий, ефективний інструмент, який визнали у Європі. Це хороший механізм подолання корупції. Тому ProZorro не може бути скасована, цей інструмент буде жити. 

Ми не говоримо про тотальну локалізацію, це суперечить нашим домовленостям з європейськими та світовими партнерами. Але ми говоримо сьогодні про визначення інших нецінових критеріїв у державних закупівлях. Це можуть бути критерії участі українських виробників у деяких сферах державних закупівель. Це важливо для підтримки власної економіки. Таким шляхом йде більшість країн світу, коли настала криза»

Детально за посиланням

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО