Новини закупівель, випуск за 16 березня 2020 р.

467
16 Березня 2020

Щодо закупівлі природного газу

Опубліковано Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про публічні закупівлі” щодо закупівлі природного газу, яким передбачено, зокрема, наступне:

  • дія Закону не поширюється, якщо предметом закупівлі є природний газ, закупівля якого здійснюється суб’єктами ринку природного газу, що визначені Законом України «Про ринок природного газу», на торгових платформах, функціонування та керування яких забезпечується операторами торгових платформ, які провадять діяльність відповідно до кодексу газотранспортної системи;
  • дія Закону для замовників, які провадять діяльність в окремих сферах господарювання, додатково не поширюється на випадки, якщо предметом закупівлі є природний газ, закупівля якого здійснюється оператором газотранспортної системи для  вчинення балансуючих дій відповідно до Закону України «Про ринок природного газу» та кодексу газотранспортної системи, у тому числі, у замовника послуг транспортування в обсязі допущеного таким замовником позитивного добового небалансу;
  • дія Закону для замовників, які провадять діяльність в окремих сферах господарювання, додатково не поширюється на випадки, якщо предметом закупівлі є природний газ, закупівля якого здійснюється оператором газотранспортної системи, оператором газосховищ та операторами газорозподільних систем для забезпечення власної господарської діяльності (у тому числі для власних виробничо-технічних потреб, покриття витрат та виробничо-технологічних витрат) відповідно до Закону України «Про ринок природного газу», кодексу газотранспортної системи, кодексу газосховищ та кодексу газорозподільних систем.

Повний текст Проєкту Закону

Початок реформи містобудування

13 березня 2020 року на засіданні Уряду, було розпочато реформу в містобудівній галузі. Ухвалені відповідні постанови «Про оптимізацію органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду» та «Про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». 

Так, обов’язки ДАБІ буде розподілено між новоствореними центральними органами влади: Державним агентством з технічного регулювання займатиметься визначенням параметрів, ДБН, єврокодів, Державною сервісною службою з містобудування, що буде виконувати реєстраційні функції, а щодо нагляду та контролю за будівництвом то ці функції перейдуть до Державної інспекції з містобудування. 

Також, скасовується ліцензування у будівництві. На заміну буде необхідно отримати сертифікат Відповідального виконавця робіт (виконроб), який видаватиме Мінрегіон.

Окрім того, Створюється Єдина державна електронна система у сфері будівництва. Це – Реєстр будівельної діяльності, який забезпечує створення, збирання, накопичення, обробку, захист, облік інформації про об’єкти та учасників будівництва і зв’язки між ними.

Детально читати тут

Щодо особливостей здійснення закупівель у сфері дорожнього господарства

Мінекономіки затверджено Наказ про утворення робочої групи з питань розроблення методології щодо особливостей здійснення закупівель у сфері дорожнього господарства, № 491 від 13.03.2020.

з метою опрацювання питання підготовки методології щодо особливостей здійснення закупівель у сфері дорожнього господарства даним наказом створено робочу групи з питань розроблення методології щодо особливостей здійснення закупівель у сфері дорожнього господарства, основними завданнями якої є:

  • напрацювання пропозицій членів робочої групи щодо особливостей здійснення закупівель у сфері дорожнього господарства;
  • аналіз та оброблення інформації щодо проблемних питань, які мають бути рекомендовані для вирішення в методології щодо особливостей здійснення закупівель у сфері дорожнього господарства;
  • підготовка пропозицій щодо змісту методології щодо особливостей здійснення закупівель у сфері дорожнього господарства.

А також затверджено Положення про робочу групу з питань розроблення методології щодо особливостей здійснення закупівель у сфері дорожнього господарства, що додається:

Детально тут

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель