Новини закупівель

745
24 Листопада 2020

Підстави для відмови в електронних полях – вже зовсім скоро

Вже зовсім скоро у замовників з’явиться можливість зазначати в електронниху полях в системі Prozorro підстави для відмови в участі у закупівлі (мова йде про статтю 17). Постачальники в свою чергу зможуть одразу ж в системі надавати інформацію про відповідність.

За інформацією ПРОЗОРРО: третього грудня 2020 року ми розпочинаємо новий етап розвитку електронної тендерної документації: Prozorro переводить вимоги до бізнесу в закупівлях в електронний формат. 

Детально за посиланням

Умови та порядок відключення й відновлення електроенергії споживачам

Держенергонагляд надали роз’яснення щодо відключення й відновлення електроенергії споживачам.

Умови та порядок припинення й відновлення постачання електричної енергії споживачу визначені розділом VII Правилами роздрібного ринку електричної енергії (далі – Правила), затвердженими постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 14.03.2018 року № 312.

Припинення постачання електричної енергії споживачу (повністю або частково) здійснюється оператором системи розподілу (далі – ОСР) за умови попередження споживача не пізніше ніж за 5 робочих днів до дня відключення, зокрема, у разі:

  • заборгованості за надані послуги з розподілу (передачі) електричної енергії відповідно до умов договору з ОСР;
  • несплати вартості необлікованої електричної енергії внаслідок порушення споживачем Правил, визначеної відповідно до законодавства (за умови прийняття судом рішення щодо споживання споживачем необлікованої електричної енергії на користь ОСР);
  • невиконання припису представника відповідного органу виконавчої влади;
  • закінчення терміну дії, розірвання або неукладення договору між споживачем та ОСР;
  • закінчення терміну дії договору між споживачем та постачальником «останньої надії» (за умови неукладення споживачем договору з іншим електропостачальником);
  • порушення споживачем Правил охорони електричних мереж під час виконання робіт або провадження іншої діяльності поблизу електричних мереж.

Детально за посиланням

Внесено зміни до Порядку забезпечення постачання електричної енергії захищеним споживачам

Кабміном затверджено Постанову від 23 листопада 2020 р. № 1146, якою прийнято внести зміни до Порядку забезпечення постачання електричної енергії захищеним споживачам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 р. № 1209 “Деякі питання постачання електричної енергії захищеним споживачам та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України”.

Детально за посиланням

Щодо деяких питаннь функціонування територіальних органів Державної казначейської служби

Кабінет Міністрів затвердив Постанову від 23 листопада 2020 р. № 1147, якою визначено реорганізувати деякі територіальні органи Державної казначейської служби шляхом приєднання до окремих територіальних органів Державної казначейської служби за переліком згідно з додатком.

Детально за посиланням

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО