Нові кваліфікаційні критерії

1566
5 Лютого 2020

Поради від Радника

В новій редакції Закону «Про публічні закупівлі» з’явився додатковий кваліфікаційний критерій — підтвердження фінансової спроможності.

Отже, відповідно до частини 2 статті 16 замовник встановлює один або декілька з таких кваліфікаційних критеріїв:

  • наявність в учасника процедури закупівлі обладнання, матеріально-технічної бази й необхідних технологій;
  • наявність в учасника процедури закупівлі працівників відповідної кваліфікації, які мають потрібні знання та досвід;
  • наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного (аналогічних) за предметом закупівлі договору (договорів);
  • наявність фінансової спроможності, яка підтверджується фінансовою звітністю.

У разі встановлення такого кваліфікаційного критерію, як фінансова спроможність, замовник не має права вимагати надання підтвердження обсягу річного доходу (виручки) в розмірі більшому, ніж очікувана вартість предмета закупівлі (пропорційно очікуваній вартості частини предмета закупівлі (лота) у разі поділу предмета закупівель на частини).

Якщо для закупівлі робіт або послуг замовник встановлює такий кваліфікаційний критерій, як наявність обладнання, матеріально-технічної бази й технологій та/або наявність працівників, які мають необхідні знання та досвід, то учасник може для підтвердження своєї відповідності такому критерію залучити потужності інших суб’єктів господарювання у якості субпідрядників/співвиконавців.

У разі участі об’єднання учасників підтвердження відповідності кваліфікаційним критеріям відбувається з урахуванням узагальнених об’єднаних показників кожного учасника такого об’єднання на підставі наданої об’єднанням інформації.

Ще більше нового та корисного з оновленого Закону розглянемо у наступних публікаціях #Поради_від_Радника. До речі, ви хочете дізнатись більше про участь об’єднання учасників у публічних закупівлях? У наступних номерах журналу «Радник в сфері державних закупівель» ми розповімо про це докладно. Залишайтесь з нами, аби не пропустити найголовніше!

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

    load
    digest icon digest icon
    Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
    Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО