НАЗК запускає новий розділ на порталі «Війна і санкції»

358
11 Вересня 2023

На офіційному вебпорталі Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) повідомили,що продовжують удосконалювати свою найбільшу санкційну базу даних у світі — портал «Війна і санкції». Відтепер на порталі з’явився розділ «Кандидати на санкції», який допоможе легко знайти потенційних кандидатів для накладання санкцій як в Україні, так і в країнах санкційної коаліції, а також запропонує перелік обґрунтувань та доказової бази, щоб швидше та ефективніше просувати застосування санкцій.

Розділ має спростити роботу дипломатам по всьому світу з формування санкційних списків, а також допомогти журналістам та громадськості слідкувати за прогресом накладання санкцій, фокусуватися на пріоритетних санкційних цілях і просувати їх у всьому світі.

Крім цього, він буде помічником для фінансових установ, інвесторів, комплаєнс-фахівців, HR-підрозділів, продавців чи покупців товарів та всіх, кому не байдуже, чи опиниться завтра його реальний чи потенційний контрагент, партнер, працівник завтра під санкціями. Зазначимо, що співпраця з кандидатами на санкції є високоризикованою. Багато компаній та країн вже використовують списки кандидатів на санкції як ідентифікатор потенційно небажаних для співпраці компаній або осіб. 

Нагадаємо, що роль НАЗК у санкційній політиці визначена в Дорожній карті індивідуальних санкцій, розробленій Стенфордською міжнародною робочою групою з російських санкцій.

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО