НАЗК підключило Міністерство оборони до Єдиного порталу викривачів

164
22 Січня 2024

На офіційному вебпорталі Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) повідомили,що  підключили до Єдиного порталу повідомлень викривачів (далі – Портал) Міністерство оборони України. Відтепер його працівники можуть повідомляти (в тому числі й анонімно) про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.

Наразі до цього Порталу підключено вже 106 публічних організацій, серед яких – спеціально уповноважені суб’єкти у сфері протидії корупції, міністерства, відомства, обласні державні (військові) адміністрації, міські та місцеві ради тощо. 

Портал забезпечує цілодобовий відкритий доступ для подання повідомлень через внутрішні канали. Це – зручний і простий інструмент, який мінімізує людський фактор, унеможливлює втручання в систему і витік інформації. Тож, якщо вам стали відомі факти корупційних правопорушень у вашій організації, повідомляйте про них. Портал підкаже, як це зробити швидко і правильно.

Національне агентство закликає публічні органи, інституції та організації подавати документи згідно черговості для приєднання до Порталу, а також надає консультативну та практичну допомогу.

Нагадаємо, 6 вересня 2023 року НАЗК запустило Єдиний портал повідомлень викривачів, на якому громадяни можуть повідомляти про факти корупції.

Портал – це один з інструментів реалізації антикорупційної політики, створення якого передбачено Законом України «Про запобігання корупції» та Державною антикорупційною програмою на 2023-2025 роки (ДАП). Тому забезпечення роботи спеціального ресурсу, на якому викривачі можуть безпечно повідомляти про факти корупції, є одним з пріоритетів НАЗК.

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО