НАЗК: групу компаній Mondi виключено з переліку міжнародних спонсорів війни

338
8 Листопада 2023

На офіційному вебпорталі Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) повідомили,що британську групу компаній Mondi виключено з переліку міжнародних спонсорів війни після завершення їх плану з продажу бізнесу в російській федерації. Британський виробник паперу та пакування офіційно підтвердив закриття угоди. Відповідне оголошення розміщено на Лондонській фондовій біржі.

Компанія також надіслала лист Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК), де зазначила про виконання умов, які дозволяють виключити її з переліку. Зокрема, продаж найбільшого та останнього активу компанії у рф – целюлозно-паперового комбінату АТ “Монти Сыктывкар” (Сыктывкарский лесопромышленный комплекс) та повний вихід з російського ринку.

“Ми вдячні компанії Mondi за ухвалення єдиного правильного рішення – припинити спонсорувати російську агресію. Це викликає повагу до бренду від цивілізованого світу. Ми бажаємо процвітання та розвитку бізнесу Mondi та будь-якого іншого, який обирає цінності свободи, демократії та соціальної відповідальності, закликаємо наслідувати їх приклад. Впевнений, що вихід з російського ринку – це те, що відповідає довгостроковим інтересам будь-якого бренду. Але, на жаль, не кожен бізнес спроможний це вчасно зрозуміти”, –  підкреслив Голова НАЗК Олександр Новіков.

Агентство відкрите до співпраці з міжнародним бізнесом та готове провести консультації щодо кроків, необхідних для виключення з переліку кожної окремої компанії.

НАЗК є органом, відповідальним за сприяння розбудові системи комплаєнсу у приватному секторі. Під час процедур комплаєнсу контрагенти підлягають перевірці на доброчесність, у тому числі на дотримання норм соціально відповідального ведення бізнесу відповідно до стандартів ОЕСР. Перелік «Міжнародні спонсори війни» на порталі «Війна і санкції» є потужним репутаційним інструментом для досягнення доброчесності ланцюжків постачання у міжнародному вимірі, виходу міжнародного бізнесу з росії, отже – зменшення фінансової та технологічної спроможності країни-терориста вбивати українців. Одним з «важелів тиску» платформи є співпраця з базою даних World-Check, що використовується банками та страховими компаніями для оцінки ризиків. Саме тому для світових компаній наслідки перебування в переліку стають гіршими, ніж продовження ведення бізнесу з країною-агресором.

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО