На Єдиному державному вебпорталі відкритих даних доступний Антикорупційний реєстр НАЗК

428
29 Вересня 2023

Міністерство цифрової трансформації України повідомляє, що відтепер журналісти, активісти та будь-хто охочий може легко перевіряти, чи причетна людина або бізнес до корупції. Реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення, доступний на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних.

Після початку повномасштабного вторгнення доступ до деяких реєстрів обмежили для безпеки громадян. Зокрема, до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення. Проте, щоб забезпечити прозорість та підзвітність влади, українці повинні мати доступ до таких даних. 

Міноборони дозволило знову відкрити Реєстр корупціонерів. Але в цілях безпеки не відображаються місце роботи та посада особи, яка вчинила корупційне правопорушення. 

Переглянути реєстр можна за посиланням — https://data.gov.ua/dataset/c29e704a-b745-4669-97cd-3a345f437ad1 

Нагадаємо: у серпні Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), відкрило доступ до реєстр арештованих активів. За допомогою цих даних журналісти та юристи можуть аналізувати й розслідувати кримінальні справи з арештованим майном.

Цей та інші реєстри відкритих даних доступні на порталі — https://data.gov.ua/

Повідомляємо, що Правову базу доповнено новим розділом – Закупівлі в сфері інформатизації, у якому наразі є такі нормативно-правові акти:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО