Лист Мінекономіки щодо здійснення закупівель у період воєнного стану

2715
4 Березня 2022

Сьогодні, 04.03.2022, Мінекономіки, як Уповноважений орган, надало лист щодо здійснення закупівель у період воєнного стану вих. № 3304-04/9225-06 від 04.03.2022, яким зокрема передбачено, що:

«процедури закупівель та спрощені закупівлі, розпочаті до введення правового режиму воєнного стану в Україні, завершуються у порядку, визначеному Законом.

У разі якщо замовники, які розпочали процедури закупівлі до введення правового режиму воєнного стану в Україні, не мають можливості завершити такі процедури закупівлі у зв’язку із обставинами, що не залежать від замовників, вони можуть визнати тендер таким, що не відбувся, відповідно до частини п’ятої статті 32 Закону у разі якщо здійснення закупівлі стало неможливим внаслідок дії непереборної сили.

Для належного забезпечення потреб під час дії правового режиму воєнного стану в Україні замовники здійснюють закупівлі товарів, робіт і послуг керуючись Постановою № 169».

Нагадуємо, що на порталі RADNUK.COM.UA створено безкоштовний розділ «Воєнний стан», який містить відповіді на всі запитання.

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО