Генеральний директор  ДП “ПРОЗОРРО” про електронну тендерну документацію, електронний контрактинг та плани інтеграції з держреєстрами

769
30 Жовтня 2023

Prozorro повідомляє, шо генеральний директор ДП “ПРОЗОРРО” Микола Ткаченко в інтерв’ю виданню Mind розповів про розробки, що зараз відбуваються всередині організації. Йшлося про електронну тендерну документацію, електронний контрактинг та плани інтеграції з держреєстрами.

Зусилля команди розробки “ПРОЗОРРО” спрямовані на максимальне перенесення вимог до тендерних пропозицій учасників у цифровий формат. Внаслідок цього, зацікавлений бізнес позбавлятиметься необхідності перечитувати кожну сторінку масивної тендерної документації замовника, аби знайти їх самостійно: “Тож це суттєво полегшить для них [учасників] роботу, і вони одразу можуть зрозуміти, чи підходить їм цей тендер та чи немає там дискримінаційних вимог, які можна оскаржити”.

Також триває розробка електронного контрактингу. Його впровадження дозволить підписувати договори за результатами торгів у цифровому форматі: “Тобто більше ніяких паперових договорів, підписання ручкою і пересилки поштою. Інформація буде в системі, у машиночитних полях і будь-які органи зможуть тягнути контракт з нашого API. Спершу цей функціонал запрацює в Prozorro Market”, – пояснює Микола Ткаченко.

Крім того, він розповів про роботу над інтеграцією з держреєстрами, зокрема – реєстром фізичних та юридичних осіб, на яких накладені санкції. Це дозволить замовнику одразу побачити, що учасник тендеру перебуває під санкціями, аби прийняти рішення про відхилення. 

Планується й інтеграція із цифровою системою для підзвітного управління відбудовою DREAM. Вона дозволить відстежувати виконання договору та процес будівництва у конкретному проєкті відбудови. Наразі в DREAM можливо побачити лише посилання на тендери у Prozorro.

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО