Держаудитслужба цього року провела 9 тис моніторингів, лише 7% оскаржено у суд

260
20 Жовтня 2023

Державна аудиторська служба України на своєму офіційному вебпорталі повідомляє, що голова Держаудитслужби Алла Басалаєва в інтерв’ю Forbes розповіла, що протягом 2023 року державними аудиторами по всій країні проведено 9 тис моніторингів щодо ефективності використання бюджетних коштів і лише невеликий відсоток об’єктів перевірок не погоджується з висновками Держаудитслужби та оскаржує висновки аудиторів у судах. 

«У 2023-му кількість позовів суб’єктів контролю зменшилась, а кількість самих моніторингів збільшилась. За період із січня до вересня 2023-го проведено 9000 моніторингів. І лише 7% з них оскаржено, – розповіла Алла Басалаєва. 

Зокрема, у цьому контексті вона згадала про активну медійну кампанію, яка зараз ведеться по дискредитації роботи Держаудитслужби як органу контролю за використанням бюджетних коштів, який начебто блокує роботу вітчизняних підприємств оборонного сектору. 

«Всі, хто мав надприбутки, зараз активні у медіапросторі. При цьому жодного позову від бізнесу до Держаудитслужби немає», – резюмувала Алла Басалаєва. 

Вона підкреслила, що Держаудитслужба вперше повернула в бюджет майже у вісім разів більше коштів, ніж держава витратила на утримання відомства. 

«Ми повернули в бюджет майже у 8 разів більше коштів, ніж держава витратила на утримання ДАСУ. Такого раніше ніколи не було. Це понад 4 млрд грн – кошти, які об’єкти контролю добровільно повернули державі, погодившись із виявленими порушеннями», – резюмувала Алла Басалаєва. 

Нагадуємо, що на порталі RADNUK.COM.UA у розділі «Книги» доступний збірник висновків моніторингу закупівель з практичними порадами та доцільними рекомендаціями. Щоб не наступати на «закупівельні граблі» інших замовників, користуйтесь цією електронною книгою. Дивіться, як її знайти:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО