Держаудитслужба підтримує повернення прибутку у склад ціни, відповідні пропозиції надіслано до Міноборони

189
31 Жовтня 2023

Державна аудиторська служба України на своїй офіційній сторінці Facebook повідомляє, що Держаудитслужба підтримує повернення прибутку у склад ціни, відповідні пропозиції надіслано до Міноборони

Державна аудиторська служба України, як один із виконавців доручення Кабінету Міністрів України, підготувала свої пропозиції з врегулювання ситуації у сфері закупівель в оборонній сфері. Також служба готова у подальшому долучитися до розробки проєкту урядового рішення чи відповідного законопроєкту.

Напрацьовані пропозиції надіслано на розгляд до Міноборони.

Зокрема, з метою підтримки обороноздатності держави у період дії воєнного стану в Україні, Держаудитслужба підтримує та вважає за доцільне повернення умови розрахунку ціни з урахуванням прибутку, як це було до 24 лютого 2022 року.

Також Держаудитслужба, зважаючи на воєнний стан, пропонує передбачити спрямування вищезгаданого прибутку саме на розвиток військово-промислового комплексу: інновацію, модернізацію, модифікацію, добудову, дообладнання, реконструкцію тощо.

ДОВІДКА: Держаудитслужба не формує політику, а є правозастосовним органом. Її рішення ґрунтуються на основі юридичних фактів і конкретних правових норм, а її дії не передбачають застосування чи незастосування норм права на власне переконання (уподобання).

Нагадуємо, що на порталі RADNUK.COM.UA у розділі «Книги» доступний збірник висновків моніторингу закупівель з практичними порадами та доцільними рекомендаціями. Щоб не наступати на «закупівельні граблі» інших замовників, користуйтесь цією електронною книгою. Дивіться, як її знайти:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО