Держаудитслужба обіцяє змінити підхід до проведення аудиту

736
5 Червня 2024

Державна аудиторська служба України на своєму офіційному вебпорталі повідомляє, що в рамках євроінтеграції удосконалить проведення заходів державного фінансового контролю до зразкових міжнародних стандартів.

Про це йшлося на круглому столі щодо підвищення іміджу державного аудиту в Україні, організованому в рамках європейського проєкту «Зміцнення потенціалу зовнішнього аудиту відповідно до міжнародних стандартів» (EU4ACU).

Під час заходу було наголошено, що деякі об’єкти контролю продовжують сприймати аудит через призму «каральних» процедур радянського «контрольно-ревізійного управління». Натомість завдання аудиторів полягає не в тому, щоб знайти «слабкі місця» в діяльності підконтрольної установи, але насамперед виявити причини, чому так сталося, та надати рекомендації щодо їх усунення для налагодження прозорої роботи.

У зв’язку з чим Держаудитслужба у найближчій перспективі стандартизує такий підхід, щоб вже на перших зустрічах із представниками підприємств чи установ, де відбуватиметься аудит, роз’яснювати його цілі та методи здійснення, ймовірні результати та точки очікуваної співпраці. Удосконалений інструментарій, на думку аудиторів, дасть можливість усунути безпідставне занепокоєння, що інколи виникає у доброчесних працівників підконтрольних об’єктів при зустрічі з контролерами, а також дозволить вибудовувати конструктивну співпрацю у майбутньому.

Повідомляємо, що на порталі є книга «Моніторинг закупівель за Особливостями № 1178» — збірник висновків моніторингу закупівель з практичними порадами та доцільними рекомендаціями за Особливостями:

Підпишись на розсилку від Радника, щоб не пропустити найголовніші події у сфері публічних закупівель.

load
digest icon digest icon
Обмін знаннями та досвідом в сфері публічних закупівель
Повне або часткове копіювання публікацій порталу ЗАБОРОНЕНО